Lån till semestern - Ansök här

 • Semesterlån från 2.90%
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Jämför 30 banker & kreditinstitut

Om du behöver låna till semester hjälper Consector dig att hitta rätt villkor för semesterlånet. Fyll i ansökan, så jämför vi bankernas erbjudanden – helt kostnadsfritt.

Kundbetyg för Consector

Consector får utmärkt betyg på Trustpilot

“Bra handläggare, snabb uppföljning, bra information om banken. Kan verkligen rekommendera detta företag till alla som vill förbättra sin privatekonomi.”

— Paula

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.
Kostnad ca: Kostnad: 0 kr / mån
Kostnaden är ett endast ett exempel.
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa lån: Belopp till annat:

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

*Den lägsta räntan som erbjuds av våra samarbetspartners på privatlån är 2,90 %, effektiv ränta 2,94%. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,90 % - 29,33 %. Våra samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 20 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 795 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Några av våra samarbetspartners

SEMESTERLÅN

De flesta svenskar åker på semester minst en gång per år. Det kan handla om några dagar på en svensk camping likväl som en, eller flera, månader på Thailändska kritvita stränder. Alla har vi behov att komma bort från vardagen och bara slappna av ett tag. Många reser bort trots att de inte har råd och faller för frestelsen att ta snabba lån med usla villkor. Consector rekommenderar inte att låna till konsumtion såsom semestern men då detta är vanligt förekommande bland konsumenter vägleder vi kort vad man ska tänka på om man tar ett lån för semestern. Oavsett om det är kortare resa inom landet, en längre utlandsresa eller kanske en jorden-runt-resa så kostar det en del. Det går att spara mycket på att jämföra olika resealternativ, boka billigare boende och köpa flygbiljetterna när de är som billigast. Att jämföra är alltid viktigt, även när det kommer till att finansiera resan. För att du ska få så bra villkor som möjligt på semesterlånet är det smartast att jämföra flera olika banker. Det sker enkelt via en låneförmedlare, som exempelvis Consector. Om du vill låna pengar till semesterresan tecknas vanligtvis ett privatån, även kallat blancolån. Det är lån utan säkerhet, till skillnad mot bolån som använder bostaden som säkerhet för lånet. I och med att det inte är någon säkerhet för lånet får man även använda pengarna friare och även konsumtion.  

Så jämför du ditt semesterlån

  Du bestämmer själv vilken summa du vill låna. Consector erbjuder konsumtionslån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Även återbetalningstiden är flexibel och kan väljas mellan 1 och 18 år. Det är en fördel att prova med olika lång amorteringstid då detta till stor del påverkar månadskostnaden på lånet. Med längre amorteringstid skapas en lägre månadskostnad. Men då kommer även lånet kostat mer till sin helhet när det är helt återbetalt då kunden betalar ränta årligen.   Den ungefärliga månadskostnaden som anges i kalkylatorn ska ses som ”ungefärlig”. Detta eftersom bankerna sätter räntan individuellt för varje låntagare. Räntan är även rörlig under hela lånetiden.   Vilken räntesats som bankerna erbjuder kan man enbart veta efter att en ansökan har skickats in. Däremot är aldrig en ansökan bindande. Det är därmed möjligt att skicka in en ansökan för att därigenom se vilken räntesats som bankerna väljer att erbjuda.   När ansökan skickats in tar Consector en kreditupplysning på personen. Den informationen som lämnats på låneansökan samt informationen på kreditupplysningen får bankerna ta del av. Bankerna som vill erbjuda lån skickar sedan tillbaka ett förslag vilket vanligtvis sker inom 24 timmar.   Den som sökt lånet kan sedan enkelt jämföra de olika lånevillkoren. Känner man sig osäker finns alltid möjligheten att ringa Consector och få de olika villkoren förklarade och jämförda. Det är viktigt att jämföra den effektiva räntan på lånet. Vid mindre belopp är ofta den effektiva räntan högre då bankerna i vissa fall tar ut uppläggningskostnader och aviavgifter.   Sista steget är att teckna lånet. Många av bankerna erbjuder direktutbetalning av lånet.   I korthet

 • Fyll i ansökan
 • Få låneförslag från upp till 30 banker inom 24 timmar
 • Avgör vilken bank som erbjuder bäst villkor
 • Jämför effektiv ränta och totala kostnaden för lånet
 • Teckna lånet via den banken som erbjuder bäst villkor

 

Att tänka på:

 

 • Avbetalning kan vara dyrare

Ibland erbjuder reseföretagen delbetalning på resan. Men jämför den effektiva räntan på detta alternativ. Det är inte säkert att det är ett billigare alternativ mot att teckna ett privatlån.  

 • Betala resan med kreditkortet?

Är det en mindre summa som ska lånas, som därmed kan återbetalas på 2-3 månader, kan det vara bättre att köpa resan med kreditkortet. Då ges upp till 60 dagars räntefri tid och sedan möjlighet att delbetala resan under flera månader. Är det större summor eller längre amorteringstid är däremot privatlån ofta billigare. Granska villkoret på ditt kreditkort innan du åker på resan. Viktigt att ha koll på är ev. uttagsavgifter, växlingsavgifter samt räntevillkor och kreditkortens räntefria tid. Genom consector.se/kreditkort får du hjälp med rätt kreditkort kostnadsfritt.  

 • Lös även andra lån

Det är oftast bättre att ha ett stort lån än många små. Har du privatlån, snabblån eller andra utnyttjade krediter så är det bättre att öka lånesumman något så att lånet både räcker till resan och till att lösa de dyrare lånealternativen.

Kreditinformation om våra privatlån

Lånebelopp 20 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 - 20 år
Räntesats 2.90 % - 29.00 %

Hos Consector får du en individuell ränta som bestäms utifrån dina inkomster och utgifter, din kredithistorik samt övriga lån.

Betygsätt Semesterlån hos Consector

5 av 5 baserat 46 röster