Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Lån till semestern - Ansök här

 • Semesterlån från 2.95%
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Jämför 20 kreditinstitut

Om du behöver låna till semester hjälper Consector dig att hitta rätt villkor för semesterlånet. Fyll i ansökan, så jämför vi bankernas erbjudanden – helt kostnadsfritt.

Ansök

Fyll i ditt önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
Dra i reglaget
Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
Ungefärlig månadskostnad
Kr/mån*

Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Lånebelopp: kr Återbetalningstid: år Månadskostnad: kr Ändra

Vad vill du låna till? Fyll i syftet med lånet

Vilken typ av fordon?

Dina fordonsuppgifter

Dina personuppgifter

Politiskt utsatt person Det anses att PEP i större utsträckning riskerar att utsättas för mutbrott och andra former av korruption som i förlängningen kan leda till penningtvätt och finansiering av terrorism. En 'PEP' är en person som har/har haft någon av nedanstående befattningar. Vi ber dig därför svara på följande frågor: Är eller har du under de senaste 18 månaderna arbetat, eller har du en familjemedlem* eller en nära medarbetare** som under de senaste 18 månaderna arbetat, som något av följande i Sverige eller utomlands:

Det åligger Consector att identifiera politiskt utsatta personer 'PEP'.

Kryssa i en eller flera rutor om något av ovanstående stämmer in på dig.

* Med ”närmaste familjemedlemmar” avses; Maka eller make, partner som likställs med maka eller make, barn och deras makar eller partner, samt föräldrar.

** Med ”kända medarbetare” avses fysiska personer som ensam eller tillsammans med en PEP är verklig huvudman till en juridisk person eller en juridisk konstruktion eller på annat sätt har nära affärsförbindelser med en PEP.

Fysisk verklig huvudman*

Representerar du en annan person, exempelvis genom fullmakt, förmyndarskap eller genom annat liknande förhållande?

Om JA ovan, ange omständigheterna, namn, personnummer och kontaktuppgifter till den person som du representerar:

* Med verklig huvudman avses: en fysisk person för vars räkning någon annan person handlar.

För långivaren blir en medsökande en extra säkerhet för lånet och därför är det till och med möjligt att ni får bättre villkor (exempelvis ränta, lånesumma och återbetalningstid) för lånet än om du skulle ta det på egen hand. Se prisjämförelse i fälten till höger.

Kr/mån* enskild sökande
Kr/mån med medsökande

*Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/av i avgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Medsökandes Personuppgifter

Genom att ansöka om lån godkänner du Consectors villkor och intygar att du ej har skuldsaldo hos Kronofogden

Vi skickar din ansökan till våra utvalda partners och återkommer med svar
inom 24 timmar. Endast en kreditupplysning registreras. Via Mina sidor
väljer du själv eller tillsammans med din personliga låneexpert det lånet
som passar dig och dina behov bäst.

SEMESTERLÅN

De flesta svenskar åker på semester minst en gång per år. Det kan handla om några dagar på en svensk camping likväl som en, eller flera, månader på Thailändska kritvita stränder. Alla har vi behov att komma bort från vardagen och bara slappna av ett tag.
 

Många reser bort trots att de inte har råd och faller för frestelsen att ta snabba lån med usla villkor. Consector rekommenderar inte att låna till konsumtion såsom semestern men då detta är vanligt förekommande bland konsumenter vägleder vi kort vad man ska tänka på om man tar ett lån för semestern.
 

Oavsett om det är kortare resa inom landet, en längre utlandsresa eller kanske en jorden-runt-resa så kostar det en del. Det går att spara mycket på att jämföra olika resealternativ, boka billigare boende och köpa flygbiljetterna när de är som billigast. Att jämföra är alltid viktigt, även när det kommer till att finansiera resan.
 

För att du ska få så bra villkor som möjligt på semesterlånet är det smartast att jämföra flera olika banker. Det sker enkelt via en låneförmedlare, som exempelvis Consector.
 

Om du vill låna pengar till semesterresan tecknas vanligtvis ett privatån, även kallat blancolån. Det är lån utan säkerhet, till skillnad mot bolån som använder bostaden som säkerhet för lånet. I och med att det inte är någon säkerhet för lånet får man även använda pengarna friare och även konsumtion.

 
 

Så jämför du ditt semesterlån

 

Du bestämmer själv vilken summa du vill låna. Consector erbjuder konsumtionslån mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Även återbetalningstiden är flexibel och kan väljas mellan 1 och 15 år. Det är en fördel att prova med olika lång amorteringstid då detta till stor del påverkar månadskostnaden på lånet. Med längre amorteringstid skapas en lägre månadskostnad. Men då kommer även lånet kostat mer till sin helhet när det är helt återbetalt då kunden betalar ränta årligen.

 

Den ungefärliga månadskostnaden som anges i kalkylatorn ska ses som ”ungefärlig”. Detta eftersom bankerna sätter räntan individuellt för varje låntagare. Räntan är även rörlig under hela lånetiden.

 

Vilken räntesats som bankerna erbjuder kan man enbart veta efter att en ansökan har skickats in. Däremot är aldrig en ansökan bindande. Det är därmed möjligt att skicka in en ansökan för att därigenom se vilken räntesats som bankerna väljer att erbjuda.

 

När ansökan skickats in tar Consector en kreditupplysning på personen. Den informationen som lämnats på låneansökan samt informationen på kreditupplysningen får bankerna ta del av. Bankerna som vill erbjuda lån skickar sedan tillbaka ett förslag vilket vanligtvis sker inom 24 timmar.

 

Den som sökt lånet kan sedan enkelt jämföra de olika lånevillkoren. Känner man sig osäker finns alltid möjligheten att ringa Consector och få de olika villkoren förklarade och jämförda. Det är viktigt att jämföra den effektiva räntan på lånet. Vid mindre belopp är ofta den effektiva räntan högre då bankerna i vissa fall tar ut uppläggningskostnader och aviavgifter.

 

Sista steget är att teckna lånet. Många av bankerna erbjuder direktutbetalning av lånet.

 

I korthet

 • Fyll i ansökan
 • Få låneförslag från upp till 20 banker inom 24 timmar
 • Avgör vilken bank som erbjuder bäst villkor
 • Jämför effektiv ränta och totala kostnaden för lånet
 • Teckna lånet via den banken som erbjuder bäst villkor

 

Att tänka på:

 

 • Avbetalning kan vara dyrare

Ibland erbjuder reseföretagen delbetalning på resan. Men jämför den effektiva räntan på detta alternativ. Det är inte säkert att det är ett billigare alternativ mot att teckna ett privatlån.

 

 • Betala resan med kreditkortet?

Är det en mindre summa som ska lånas, som därmed kan återbetalas på 2-3 månader, kan det vara bättre att köpa resan med kreditkortet. Då ges upp till 60 dagars räntefri tid och sedan möjlighet att delbetala resan under flera månader. Är det större summor eller längre amorteringstid är däremot privatlån ofta billigare. Granska villkoret på ditt kreditkort innan du åker på resan. Viktigt att ha koll på är ev. uttagsavgifter, växlingsavgifter samt räntevillkor och kreditkortens räntefria tid. Genom consector.se/kreditkort får du hjälp med rätt kreditkort kostnadsfritt.

 

 • Lös även andra lån

Det är oftast bättre att ha ett stort lån än många små. Har du privatlån, snabblån eller andra utnyttjade krediter så är det bättre att öka lånesumman något så att lånet både räcker till resan och till att lösa de dyrare lånealternativen.

Betygsätt Semesterlån hos Consector

5 av 5 baserat 34 röster