Lån till semestern - Ansök här

 • Semesterlån från 2.90%
 • Endast 1 kreditupplysning
 • Jämför 30 banker & kreditinstitut

Om du behöver låna till semester hjälper Consector dig att hitta rätt villkor för semesterlånet. Fyll i ansökan, så jämför vi bankernas erbjudanden – helt kostnadsfritt.

Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Del av lånebelopp för att lösa befintliga lån. Öka lånebeloppet ifall du vill ange ett högre belopp.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa befintliga lån: Lånebelopp till annat:

Det ökar chansen att bli godkänd och ger lägre ränta

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Återbetalningstid 1-15 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

SEMESTERLÅN

De flesta svenskar åker på semester minst en gång per år. Det kan handla om några dagar på en svensk camping likväl som en, eller flera, månader på Thailändska kritvita stränder. Alla har vi behov att komma bort från vardagen och bara slappna av ett tag.
Många reser bort trots att de inte har råd och faller för frestelsen att ta snabba lån med usla villkor. Consector rekommenderar inte att låna till konsumtion såsom semestern men då detta är vanligt förekommande bland konsumenter vägleder vi kort vad man ska tänka på om man tar ett lån för semestern.
Oavsett om det är kortare resa inom landet, en längre utlandsresa eller kanske en jorden-runt-resa så kostar det en del. Det går att spara mycket på att jämföra olika resealternativ, boka billigare boende och köpa flygbiljetterna när de är som billigast. Att jämföra är alltid viktigt, även när det kommer till att finansiera resan.
För att du ska få så bra villkor som möjligt på semesterlånet är det smartast att jämföra flera olika banker. Det sker enkelt via en låneförmedlare, som exempelvis Consector.
Om du vill låna pengar till semesterresan tecknas vanligtvis ett privatån, även kallat blancolån. Det är lån utan säkerhet, till skillnad mot bolån som använder bostaden som säkerhet för lånet. I och med att det inte är någon säkerhet för lånet får man även använda pengarna friare och även konsumtion.

 

Så jämför du ditt semesterlån

 

Du bestämmer själv vilken summa du vill låna. Consector erbjuder konsumtionslån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Även återbetalningstiden är flexibel och kan väljas mellan 1 och 15 år. Det är en fördel att prova med olika lång amorteringstid då detta till stor del påverkar månadskostnaden på lånet. Med längre amorteringstid skapas en lägre månadskostnad. Men då kommer även lånet kostat mer till sin helhet när det är helt återbetalt då kunden betalar ränta årligen.

 

Den ungefärliga månadskostnaden som anges i kalkylatorn ska ses som ”ungefärlig”. Detta eftersom bankerna sätter räntan individuellt för varje låntagare. Räntan är även rörlig under hela lånetiden.

 

Vilken räntesats som bankerna erbjuder kan man enbart veta efter att en ansökan har skickats in. Däremot är aldrig en ansökan bindande. Det är därmed möjligt att skicka in en ansökan för att därigenom se vilken räntesats som bankerna väljer att erbjuda.

 

När ansökan skickats in tar Consector en kreditupplysning på personen. Den informationen som lämnats på låneansökan samt informationen på kreditupplysningen får bankerna ta del av. Bankerna som vill erbjuda lån skickar sedan tillbaka ett förslag vilket vanligtvis sker inom 24 timmar.

 

Den som sökt lånet kan sedan enkelt jämföra de olika lånevillkoren. Känner man sig osäker finns alltid möjligheten att ringa Consector och få de olika villkoren förklarade och jämförda. Det är viktigt att jämföra den effektiva räntan på lånet. Vid mindre belopp är ofta den effektiva räntan högre då bankerna i vissa fall tar ut uppläggningskostnader och aviavgifter.

 

Sista steget är att teckna lånet. Många av bankerna erbjuder direktutbetalning av lånet.

 

I korthet

 • Fyll i ansökan
 • Få låneförslag från upp till 30 banker inom 24 timmar
 • Avgör vilken bank som erbjuder bäst villkor
 • Jämför effektiv ränta och totala kostnaden för lånet
 • Teckna lånet via den banken som erbjuder bäst villkor

 

Att tänka på:

 

 • Avbetalning kan vara dyrare

Ibland erbjuder reseföretagen delbetalning på resan. Men jämför den effektiva räntan på detta alternativ. Det är inte säkert att det är ett billigare alternativ mot att teckna ett privatlån.

 

 • Betala resan med kreditkortet?

Är det en mindre summa som ska lånas, som därmed kan återbetalas på 2-3 månader, kan det vara bättre att köpa resan med kreditkortet. Då ges upp till 60 dagars räntefri tid och sedan möjlighet att delbetala resan under flera månader. Är det större summor eller längre amorteringstid är däremot privatlån ofta billigare. Granska villkoret på ditt kreditkort innan du åker på resan. Viktigt att ha koll på är ev. uttagsavgifter, växlingsavgifter samt räntevillkor och kreditkortens räntefria tid. Genom consector.se/kreditkort får du hjälp med rätt kreditkort kostnadsfritt.

 

 • Lös även andra lån

Det är oftast bättre att ha ett stort lån än många små. Har du privatlån, snabblån eller andra utnyttjade krediter så är det bättre att öka lånesumman något så att lånet både räcker till resan och till att lösa de dyrare lånealternativen.

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad är skatteavdrag?

Skatteavdrag är en subvention från staten att 30 % av din räntekostnad är avdragsgill i din deklaration. Detta betyder att du i verkligheten betalar 70 % av räntekostnaden efter skatt

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Kan räntan ändras på mitt privatlån?

Räntan är priset för att låna pengar. Bankerna gör individuella bedömningar på vilken ränta de kan låna ut till. Beroende på risk och marknadsläge kan räntan komma att ändras om du har valt rörlig ränta. Enligt Konsumentkreditlagen måste det framgå på skuldebrevet att banken har rätt att ändra räntan, samt under vilka förutsättningar detta får ske. Generella ränteändringar meddelas via annonser, utskick eller kontoutdrag.

När betalas lånet ut?

Ditt lån betalas ut 3-5 dagar efter att banken har mottagit ditt signerade skuldebrev.

Hur lång tid tar det att få svar på din ansökan?

Vissa av våra samarbetspartners svarar dig inom några minuter. I huvudsak så får du svar från majoriteten av Consectors samarbetspartners inom 24 timmar.

Kan jag tacka nej till erbjudanden via Consector?

Du kan tacka nej till erbjudanden från Consector och du betalar ingenting för att använda vår webbtjänst. Inga anbud är bindande.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Du kan välja återbetalningstid från 1 till 15 år vilket påverkar din månadskostnad. Se lånekalkylatorn

Hur ansöker jag om privatlån?

Du ansöker via vår webbtjänst. Kom igång här

Hur beräknas räntan på mitt privatlån?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Kan jag ansöka om privatlån även om jag har en betalningsanmärkning?

Consector har samarbete med aktörer som tillhandahåller krediter till personer med betalningsanmärkningar. Kontakta oss på 0770-22 12 22 eller ansök.

Hur mycket kan jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Inom privatlån är intervallet 10 000 kr upp till 600 000 kr. Genom att addera en medsökande kan du öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna är det enklast att du gör en  en ansökan.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt privatlån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Hur lång är min återbetalningstid på mitt privatlån?

För privatlån är amorteringstiden 1 år till 15 år.

Kan jag ta ett privatlån om jag är pensionär?

Ja, ange din månadsinkomst före skatt, ansök här.

Kostar det något att använda Consectors webbtjänst för privatlån?

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund och du betalar inga extra kostnader för att använda vår tjänst. Consector får ersättning från våra samarbetspartners vid utbetalt och förmedlat lån. I och med att bankerna inte behöver anskaffa kunden själva via reklam eller marknadsföring så kan de ge en del av sin kundanskaffningskostnad till Consector.

Om jag har A-kassa, kan jag ansöka om privatlån?

Med A-kassa så anser många av våra långivare att du inte har en stadigvarande inkomst och det kan därför vara svårare att få ett lån. Däremot gör bankerna en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är provanställd, kan jag ansöka om privatlån?

Så länge du kan påvisa att du har en stadigvarande inkomst så har du möjlighet att få lån. Bankerna gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är student, kan jag ansöka om privatlån?

Ett krav från våra samarbetspartners är att du som kund har en stadigvarande inkomst. Som student så är det ofta sällsynt. Men om du kan påvisa en inkomst så gör bankerna en individuell bedömning.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Consector?

Du skall vara minst 18 år gammal och vara anställd med en minimum lön om 120 000 kr per år eller 10 000 kr i månanden. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige.

Hur mycket betalar jag per månad?

Detta går inte att avgöra på förhand. Däremot efter att du ansökt så kommer du får se vilken ränta, ändra återbetalningstid och belopp för att se din specifika månadskostnad. Genom att använda vår lånekalkyl får du en god överblick av din ungefärliga månadskostnad.

Kan jag ändra lånebelopp?

Ja du kan ändra lånebeloppet om du gör det inom 5 dagar från att du tilldelats anbudet. Kontakta Consector kundtjänst via Tel 0770-221222 alt. Maila kundservice@consector.se

Är min ansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Vad är räntefria lån?

Detta är lån utan ränta. Var dock noga med att titta på den effektiva räntan som inkluderar uppläggningsavgifter och aviseringskostnader. Den effektiva räntan kommunicerar den verkliga kostnaden för lånet.

Betygsätt Semesterlån hos Consector

5 av 5 baserat 46 röster