Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Låna till topplån - Ansök här

 • Topplån från 2.95%
 • Jämför 20 kreditinstitut
 • Jämför kontantinsatser

Behöver du låna till topplånet? Vi på Consector hjälper dig att hitta bästa topplånet. Vi jämför bankernas erbjudanden – helt kostnadsfritt för att hitta ett billigt topplån. Jämför alltid när du ska låna till topplån.

Ansök

Fyll i ditt önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
Dra i reglaget
Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
Ungefärlig månadskostnad
Kr/mån*

Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Lånebelopp: kr Återbetalningstid: år Månadskostnad: kr Ändra

Vad vill du låna till? Fyll i syftet med lånet

Vilken typ av fordon?

Dina fordonsuppgifter

Dina personuppgifter

Politiskt utsatt person Det anses att PEP i större utsträckning riskerar att utsättas för mutbrott och andra former av korruption som i förlängningen kan leda till penningtvätt och finansiering av terrorism. En 'PEP' är en person som har/har haft någon av nedanstående befattningar. Vi ber dig därför svara på följande frågor: Är eller har du under de senaste 18 månaderna arbetat, eller har du en familjemedlem* eller en nära medarbetare** som under de senaste 18 månaderna arbetat, som något av följande i Sverige eller utomlands:

Det åligger Consector att identifiera politiskt utsatta personer 'PEP'.

Kryssa i en eller flera rutor om något av ovanstående stämmer in på dig.

* Med ”närmaste familjemedlemmar” avses; Maka eller make, partner som likställs med maka eller make, barn och deras makar eller partner, samt föräldrar.

** Med ”kända medarbetare” avses fysiska personer som ensam eller tillsammans med en PEP är verklig huvudman till en juridisk person eller en juridisk konstruktion eller på annat sätt har nära affärsförbindelser med en PEP.

Fysisk verklig huvudman*

Representerar du en annan person, exempelvis genom fullmakt, förmyndarskap eller genom annat liknande förhållande?

Om JA ovan, ange omständigheterna, namn, personnummer och kontaktuppgifter till den person som du representerar:

* Med verklig huvudman avses: en fysisk person för vars räkning någon annan person handlar.

För långivaren blir en medsökande en extra säkerhet för lånet och därför är det till och med möjligt att ni får bättre villkor (exempelvis ränta, lånesumma och återbetalningstid) för lånet än om du skulle ta det på egen hand. Se prisjämförelse i fälten till höger.

Kr/mån* enskild sökande
Kr/mån med medsökande

*Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/av i avgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Medsökandes Personuppgifter

Genom att ansöka om lån godkänner du Consectors villkor och intygar att du ej har skuldsaldo hos Kronofogden

Vi skickar din ansökan till våra utvalda partners och återkommer med svar
inom 24 timmar. Endast en kreditupplysning registreras. Via Mina sidor
väljer du själv eller tillsammans med din personliga låneexpert det lånet
som passar dig och dina behov bäst.

Så fungerar det

Så fungerar det

 • 1

  Du väljer önskat belopp och skickar sedan in din låneansökan till oss.

 • 2

  Vi skickar din ansökan till våra utvalda partners och återkommer med svar inom 24 timmar. Endast en kreditupplysning registreras.

 • 3

  Via Mina sidor väljer du själv eller tillsammans med din personliga låneexpert det lånet som passar dig och dina behov bäst.

 • 4

  Skuldebrev skickas och efter signering betalas pengarna ut.

Consector

Enkelt

Consectors tjänst är enkel att använda. Vi förhandlar fram de bästa villkoren åt dig och du sparar både tid och pengar.

Consector

Säkert

Med vår säkerhetsanpassade lösning kan flera banker dela på endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).

Consector

Kostnadsfritt

Ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande.Du får förslag från flera banker och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

VAD ÄR TOPPLÅN OCH BOTTENLÅN?

VAD ÄR TOPPLÅN OCH BOTTENLÅN?

För att kunna köpa en bostad behövs oftast finansiering, det är detta vi kallar bolån. Bostadslån delas in i bottenlån och topplån. Bottenlånet är den del som är pantsatt som säkerhet för ditt lån. Topplån eller kontantinsats är den del av bostadslånet som inte täcks av bottenlånet. Bottenlån har oftast en lägre ränta då bostaden står som säkerhet för lånet. För topplån är det viktigt att jämföra då topplånet oftast är ett lån utan säkerhet, dvs. ett blancolån. Consector är experter på lån och krediter och kan hjälpa dig att jämföra topplån och hitta ett billigt topplån.

VARFÖR BEHÖVER MAN ETT TOPPLÅN?

Sedan den 1 oktober 2010 då Finansinspektionen implementerade nya allmänna råd för bostadslån kan du som privatperson inte längre pantsätta mer än 85 % av bostadens värde. Denna regel är det som refereras till som bolånetaket. Bolånetaket kom till för att skapa en sundare utveckling på bostads- och kreditmarknaden samt för att förbättra konsumentskyddet. Utgångspunkten för bolånetaket är för att skydda bostadskonsumenter då en hög belåningsgraden innebär en större risk att få sälja sin bostad vid en eventuell nedgång eller negativ prisutveckling på bostadsmarknaden. Bolånetaket innebär att bankerna konkurrerar på samma villkor och kan endast erbjuda pantsättning på 85 % av bostadens värde.

 

Detta medför att konsumenter måste gå in med minst 15 % i kontantinsats vid bostadsköp. Om man själv inte har 15 % av kontantinsatsen vid köp av bostaden kan man finansiera detta genom ett topplån. Då topplånet ofta är ett lån utan säkerhet och då räntan sätts individuellt är det ännu viktigare att konkurrensutsätta detta lån hos flera banker då räntenivåerna kan skilja sig rejält.

 

Topplånet kan variera från 15 % ändå upp till 25 % av bostadens värde då bottenlånet i bästa fall täcker upp till 85 % av bostadens värde. Topplånet kan i vissa fall ha bostaden som säkerhet men är oftast ett lån utan säkerhet, ett s.k. blancolån eller privatlån. Då topplånet ligger nära bostadens marknadsvärde ser bankerna detta lån som mer riskfyllt då bostadens värde kan både öka och minska i pris. Räntan på ett topplån är därför oftast högre än på själva bolånet då bankerna ser mer risk än ett bottenlån i och med att det saknas pant i bostad för topplån. Topplånet prissätts utifrån din betalningsförmåga medan bottenlånet prissätts utifrån säkerheten i panten, dvs. säkerheten i bostaden eller fastigheten. Ofta har bankerna en större upplåningskostnad för topplån då dessa är mer riskfyllda vilket medför att de behöver en högre individuell marginal. Räntan på ett topplån sätts individuellt och bankerna tillämpar amortering enligt amorteringskravet från 1 juni 2016.

HUR KAN CONSECTOR HJÄLPA DIG MED TOPPLÅNET?

Det är väldigt förmånligt att anlita en låneförmedlare när man ska ta ett topplån. Låneförmedlaren arbetar med flera banker vilket medför att du kan jämföra ditt topplån mellan olika banker för att enkelt hitta det billigaste alternativet. Välkommen att kontakta oss så kan vi vägleda dig i frågor kring topplån, bottenlån och bostadslån så att du får rätt finansiering. Consector tjänst är kostnadsfri och vi är experter på lån och krediter. Ansök online för att jämföra och hitta det bästa topplånet, du får svar direkt och kan se anbuden direkt via Mina Sidor.

 

SKÄL TILL ATT JÄMFÖRA TOPPLÅN OCH BOTTENLÅN VIA CONSECTOR:

 • Enkelt att ansöka online
 • Snabbt att hitta ett billigt topplån
 • Jämför topplån – erbjudande direkt från många av Sveriges ledande banker
 • Kostnadsfritt att ansöka om topplån
 • Få lägre kostnader och lägre ränta på ditt topplån
 • Betala av lånet snabbare och öka amorteringen
 • Förbättra din privatekonomi
 • Ett effektivt och billigt sätt att hitta bästa räntan på topplånet
 • Ta del av ränterabatter på topplån och kom åt räntesänkningar
 • Hitta andra nya långivare med bättre villkor

HUR FUNGERAR DET NÄR MAN LÅNAR TILL TOPPLÅN VIA CONSECTOR?

Via Consector kan du ansöka om topplån direkt online eller kontakta en lånehandläggare via Tel: 0770-221222. När du ansöker om topplån fyller du i formuläret på nätet alternativ ger dina uppgifter till vår lånehandläggare. Att ansöka om topplån via Consector är alltid kostnadsfritt. Efter du gjort ansökan om topplån gör Consector endast en kreditupplysning som skickas till Consectors samarbetsbanker. Detta medför att du behåller din kreditvärdighet men kan erhålla lånealternativ för ditt topplån från flera banker. Efter påbörjad budgivning kontaktar en rådgivare dig alltid inom 24 timmar för att gå igenom de låneerbjudande som du erhållit. Erbjudande gäller i 30 dagar så du har god tid på dig att fundera och välja rätt alternativ. Consectors rådgivare bistår dig alltid med svar och hjälp om du önskar för att hjälpa dig att göra bästa valet. Du har även tillgång till alla låneförslag för ditt topplån via Mina Sidor och kan välja lånet själv alternativt i samråd med våra rådgivare. När du valt topplån skickas ett skuldebrev till dig via post eller per mail och för att få pengarna utbetalt behöver du signera skuldebrevet. Många av Consectors banker tillämpar signering med Bank-ID vilket medför att pengarna betalas ut snabbt direkt till kontot.

LÅNA TILL TOPPLÅN

Att använda Consector för att hitta ett bra topplån är både enkelt och kostnadsfritt. Då det råder krav från banker och Finansinspektionen gällande egen insats vid köp av boende är det ofta så att man behöver ett topplån. Många banker tar ut en högre ränta för topplånet vilket medför att det finns ett stort värde att jämföra topplånet med flera banker. Genom att ansöka om ett topplån hos Consector får du snabbt svar från många av Sveriges ledande banker. Du binder inte upp dig genom att ansöka utan får möjlighet att jämföra flera alternativ för topplån. Om erbjudandet passar dina behov hjälper Consector di så du får topplånet utbetalt till ditt konto. Målsättningen med Consectors tjänst är att det ska vara enklare att jämföra topplån för att du ska hitta det bästa topplånet med lägst ränta. Du är alltid välkommen att kontakta oss på Tel: 0770-221222 om du har frågor om Topplån. Vi på Consector är experter på lån och kan även svara och hjälpa dig med andra frågor om lån. Vi kan även se över ditt befintliga bolån och hjälpa dig att omförhandla din ränta.

Läs mer

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad är det för skillnad på topplån och bottenlån?

Ett topplån har oftast ingen säkerhet i bostaden, till skillnad från ett bottenlån. Efter 2010 får bankerna inte låna ut mer än 85 % av bostadens värde som bottenlån. Många banker erbjuder mellan 75-85 % belåning på bottenlånet och den delen av bostaden som inte täcks av bottenlånet kallas topplån. Om banken erbjuder exempelvis 75 % bottenlån skulle 10 % kunna vara ett topplån med bostaden som säkerhet. Om man lånar till beloppet som inte kan utrymmas i bottenlånet, dvs. över 85 % belåningsgrad kan man säga att man lånar till kontantinsatsen. Consector hjälper dig att låna till både topplån och kontantinsats.

Vad kostar det att låna till ett topplån?

Månadskostnaden för ett topplån beror på vilket belopp du lånar, vilken ränta du får och vilken återbetalningstid du väljer. Consector kan hjälpa dig med lån upp till 500 000 kr för topplån och erbjuder återbetalningstid upp till 15 år. Om du vill komma ner i månadskostnad så erbjuder många av Consectors samarbetsbanker amorteringsfria perioder vilket kan vara förmånligt. 

Vad är skillnaden mellan topplån och blancolån?

Ett topplån som är inom 85 % av bostadens värde kan vara med bostaden som säkerhet. Om topplånet har bostaden som säkerhet är det inget blancolån. Oftast är dock ett topplån ett privatlån, dvs. ett lån utan säkerhet, vilket i vissa fall medför aningen högre ränta än ett traditionellt bolån.

Betygsätt Topplån hos Consector

5 av 5 baserat 69 röster