Låna till topplån - Ansök här

 • Topplån från 2.90%
 • Jämför 30 banker & kreditinstitut
 • Jämför kontantinsatser

Låna till topplån? Consector hjälper dig att hitta bästa topplånet. Vi jämför flera banker kostnadsfritt. Hitta billigaste topplånet.

Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Del av lånebelopp för att lösa befintliga lån. Öka lånebeloppet ifall du vill ange ett högre belopp.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa befintliga lån: Lånebelopp till annat:

Det ökar chansen att bli godkänd och ger lägre ränta

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Återbetalningstid 1-15 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Consector

Enkelt

Consectors tjänst är enkel att använda. Vi förhandlar fram de bästa villkoren åt dig och du sparar både tid och pengar.

Consector

Säkert

Med vår säkerhetsanpassade lösning kan flera banker dela på endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).

Consector

Kostnadsfritt

Ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande.Du får förslag från flera banker och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

VAD ÄR TOPPLÅN OCH BOTTENLÅN?

VAD ÄR TOPPLÅN OCH BOTTENLÅN?

För att kunna köpa en bostad behövs oftast finansiering, det är detta vi kallar bolån. Bostadslån delas in i bottenlån och topplån. Bottenlånet är den del som är pantsatt som säkerhet för ditt lån. Topplån eller kontantinsats är den del av bostadslånet som inte täcks av bottenlånet. Bottenlån har oftast en lägre ränta då bostaden står som säkerhet för lånet. För topplån är det viktigt att jämföra då topplånet oftast är ett lån utan säkerhet, dvs. ett blancolån. Consector är experter på lån och krediter och kan hjälpa dig att jämföra topplån och hitta ett billigt topplån.

VARFÖR BEHÖVER MAN ETT TOPPLÅN?

Sedan den 1 oktober 2010 då Finansinspektionen implementerade nya allmänna råd för bostadslån kan du som privatperson inte längre pantsätta mer än 85 % av bostadens värde. Denna regel är det som refereras till som bolånetaket. Bolånetaket kom till för att skapa en sundare utveckling på bostads- och kreditmarknaden samt för att förbättra konsumentskyddet. Utgångspunkten för bolånetaket är för att skydda bostadskonsumenter då en hög belåningsgraden innebär en större risk att få sälja sin bostad vid en eventuell nedgång eller negativ prisutveckling på bostadsmarknaden. Bolånetaket innebär att bankerna konkurrerar på samma villkor och kan endast erbjuda pantsättning på 85 % av bostadens värde.

 

Detta medför att konsumenter måste gå in med minst 15 % i kontantinsats vid bostadsköp. Om man själv inte har 15 % av kontantinsatsen vid köp av bostaden kan man finansiera detta genom ett topplån. Då topplånet ofta är ett lån utan säkerhet och då räntan sätts individuellt är det ännu viktigare att konkurrensutsätta detta lån hos flera banker då räntenivåerna kan skilja sig rejält.

 

Topplånet kan variera från 15 % ändå upp till 25 % av bostadens värde då bottenlånet i bästa fall täcker upp till 85 % av bostadens värde. Topplånet kan i vissa fall ha bostaden som säkerhet men är oftast ett lån utan säkerhet, ett s.k. blancolån eller privatlån. Då topplånet ligger nära bostadens marknadsvärde ser bankerna detta lån som mer riskfyllt då bostadens värde kan både öka och minska i pris. Räntan på ett topplån är därför oftast högre än på själva bolånet då bankerna ser mer risk än ett bottenlån i och med att det saknas pant i bostad för topplån. Topplånet prissätts utifrån din betalningsförmåga medan bottenlånet prissätts utifrån säkerheten i panten, dvs. säkerheten i bostaden eller fastigheten. Ofta har bankerna en större upplåningskostnad för topplån då dessa är mer riskfyllda vilket medför att de behöver en högre individuell marginal. Räntan på ett topplån sätts individuellt och bankerna tillämpar amortering enligt amorteringskravet från 1 juni 2016.

HUR KAN CONSECTOR HJÄLPA DIG MED TOPPLÅNET?

Det är väldigt förmånligt att anlita en låneförmedlare när man ska ta ett topplån. Låneförmedlaren arbetar med flera banker vilket medför att du kan jämföra ditt topplån mellan olika banker för att enkelt hitta det billigaste alternativet. Välkommen att kontakta oss så kan vi vägleda dig i frågor kring topplån, bottenlån och bostadslån så att du får rätt finansiering. Consector tjänst är kostnadsfri och vi är experter på lån och krediter. Ansök online för att jämföra och hitta det bästa topplånet, du får svar direkt och kan se anbuden direkt via Mina Sidor.

 

SKÄL TILL ATT JÄMFÖRA TOPPLÅN OCH BOTTENLÅN VIA CONSECTOR:

 • Enkelt att ansöka online
 • Snabbt att hitta ett billigt topplån
 • Jämför topplån – erbjudande direkt från många av Sveriges ledande banker
 • Kostnadsfritt att ansöka om topplån
 • Få lägre kostnader och lägre ränta på ditt topplån
 • Betala av lånet snabbare och öka amorteringen
 • Förbättra din privatekonomi
 • Ett effektivt och billigt sätt att hitta bästa räntan på topplånet
 • Ta del av ränterabatter på topplån och kom åt räntesänkningar
 • Hitta andra nya långivare med bättre villkor

HUR FUNGERAR DET NÄR MAN LÅNAR TILL TOPPLÅN VIA CONSECTOR?

Via Consector kan du ansöka om topplån direkt online eller kontakta en lånehandläggare via Tel: 0770-221222. När du ansöker om topplån fyller du i formuläret på nätet alternativ ger dina uppgifter till vår lånehandläggare. Att ansöka om topplån via Consector är alltid kostnadsfritt. Efter du gjort ansökan om topplån gör Consector endast en kreditupplysning som skickas till Consectors samarbetsbanker. Detta medför att du behåller din kreditvärdighet men kan erhålla lånealternativ för ditt topplån från flera banker. Efter påbörjad budgivning kontaktar en rådgivare dig alltid inom 24 timmar för att gå igenom de låneerbjudande som du erhållit. Erbjudande gäller i 30 dagar så du har god tid på dig att fundera och välja rätt alternativ. Consectors rådgivare bistår dig alltid med svar och hjälp om du önskar för att hjälpa dig att göra bästa valet. Du har även tillgång till alla låneförslag för ditt topplån via Mina Sidor och kan välja lånet själv alternativt i samråd med våra rådgivare. När du valt topplån skickas ett skuldebrev till dig via post eller per mail och för att få pengarna utbetalt behöver du signera skuldebrevet. Många av Consectors banker tillämpar signering med Bank-ID vilket medför att pengarna betalas ut snabbt direkt till kontot.

LÅNA TILL TOPPLÅN

Att använda Consector för att hitta ett bra topplån är både enkelt och kostnadsfritt. Då det råder krav från banker och Finansinspektionen gällande egen insats vid köp av boende är det ofta så att man behöver ett topplån. Många banker tar ut en högre ränta för topplånet vilket medför att det finns ett stort värde att jämföra topplånet med flera banker. Genom att ansöka om ett topplån hos Consector får du snabbt svar från många av Sveriges ledande banker. Du binder inte upp dig genom att ansöka utan får möjlighet att jämföra flera alternativ för topplån. Om erbjudandet passar dina behov hjälper Consector di så du får topplånet utbetalt till ditt konto. Målsättningen med Consectors tjänst är att det ska vara enklare att jämföra topplån för att du ska hitta det bästa topplånet med lägst ränta. Du är alltid välkommen att kontakta oss på Tel: 0770-221222 om du har frågor om Topplån. Vi på Consector är experter på lån och kan även svara och hjälpa dig med andra frågor om lån. Vi kan även se över ditt befintliga bolån och hjälpa dig att omförhandla din ränta.

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad är det för skillnad på topplån och bottenlån?

Ett topplån har oftast ingen säkerhet i bostaden, till skillnad från ett bottenlån. Efter 2010 får bankerna inte låna ut mer än 85 % av bostadens värde som bottenlån. Många banker erbjuder mellan 75-85 % belåning på bottenlånet och den delen av bostaden som inte täcks av bottenlånet kallas topplån. Om banken erbjuder exempelvis 75 % bottenlån skulle 10 % kunna vara ett topplån med bostaden som säkerhet. Om man lånar till beloppet som inte kan utrymmas i bottenlånet, dvs. över 85 % belåningsgrad kan man säga att man lånar till kontantinsatsen. Consector hjälper dig att låna till både topplån och kontantinsats.

Vad kostar det att låna till ett topplån?

Månadskostnaden för ett topplån beror på vilket belopp du lånar, vilken ränta du får och vilken återbetalningstid du väljer. Consector kan hjälpa dig med lån upp till 600 000 kr för topplån och erbjuder återbetalningstid upp till 15 år. Om du vill komma ner i månadskostnad så erbjuder många av Consectors samarbetsbanker amorteringsfria perioder vilket kan vara förmånligt. 

Vad är skillnaden mellan topplån och blancolån?

Ett topplån som är inom 85 % av bostadens värde kan vara med bostaden som säkerhet. Om topplånet har bostaden som säkerhet är det inget blancolån. Oftast är dock ett topplån ett privatlån, dvs. ett lån utan säkerhet, vilket i vissa fall medför aningen högre ränta än ett traditionellt bolån.

Vad är skatteavdrag?

Skatteavdrag är en subvention från staten att 30 % av din räntekostnad är avdragsgill i din deklaration. Detta betyder att du i verkligheten betalar 70 % av räntekostnaden efter skatt

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Kan räntan ändras på mitt privatlån?

Räntan är priset för att låna pengar. Bankerna gör individuella bedömningar på vilken ränta de kan låna ut till. Beroende på risk och marknadsläge kan räntan komma att ändras om du har valt rörlig ränta. Enligt Konsumentkreditlagen måste det framgå på skuldebrevet att banken har rätt att ändra räntan, samt under vilka förutsättningar detta får ske. Generella ränteändringar meddelas via annonser, utskick eller kontoutdrag.

När betalas lånet ut?

Ditt lån betalas ut 3-5 dagar efter att banken har mottagit ditt signerade skuldebrev.

Hur lång tid tar det att få svar på din ansökan?

Vissa av våra samarbetspartners svarar dig inom några minuter. I huvudsak så får du svar från majoriteten av Consectors samarbetspartners inom 24 timmar.

Kan jag tacka nej till erbjudanden via Consector?

Du kan tacka nej till erbjudanden från Consector och du betalar ingenting för att använda vår webbtjänst. Inga anbud är bindande.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Du kan välja återbetalningstid från 1 till 15 år vilket påverkar din månadskostnad. Se lånekalkylatorn

Hur ansöker jag om privatlån?

Du ansöker via vår webbtjänst. Kom igång här

Hur beräknas räntan på mitt privatlån?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Kan jag ansöka om privatlån även om jag har en betalningsanmärkning?

Consector har samarbete med aktörer som tillhandahåller krediter till personer med betalningsanmärkningar. Kontakta oss på 0770-22 12 22 eller ansök.

Hur mycket kan jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Inom privatlån är intervallet 10 000 kr upp till 600 000 kr. Genom att addera en medsökande kan du öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna är det enklast att du gör en  en ansökan.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt privatlån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Hur lång är min återbetalningstid på mitt privatlån?

För privatlån är amorteringstiden 1 år till 15 år.

Kan jag ta ett privatlån om jag är pensionär?

Ja, ange din månadsinkomst före skatt, ansök här.

Kostar det något att använda Consectors webbtjänst för privatlån?

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund och du betalar inga extra kostnader för att använda vår tjänst. Consector får ersättning från våra samarbetspartners vid utbetalt och förmedlat lån. I och med att bankerna inte behöver anskaffa kunden själva via reklam eller marknadsföring så kan de ge en del av sin kundanskaffningskostnad till Consector.

Om jag har A-kassa, kan jag ansöka om privatlån?

Med A-kassa så anser många av våra långivare att du inte har en stadigvarande inkomst och det kan därför vara svårare att få ett lån. Däremot gör bankerna en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är provanställd, kan jag ansöka om privatlån?

Så länge du kan påvisa att du har en stadigvarande inkomst så har du möjlighet att få lån. Bankerna gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är student, kan jag ansöka om privatlån?

Ett krav från våra samarbetspartners är att du som kund har en stadigvarande inkomst. Som student så är det ofta sällsynt. Men om du kan påvisa en inkomst så gör bankerna en individuell bedömning.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Consector?

Du skall vara minst 18 år gammal och vara anställd med en minimum lön om 120 000 kr per år eller 10 000 kr i månanden. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige.

Hur mycket betalar jag per månad?

Detta går inte att avgöra på förhand. Däremot efter att du ansökt så kommer du får se vilken ränta, ändra återbetalningstid och belopp för att se din specifika månadskostnad. Genom att använda vår lånekalkyl får du en god överblick av din ungefärliga månadskostnad.

Kan jag ändra lånebelopp?

Ja du kan ändra lånebeloppet om du gör det inom 5 dagar från att du tilldelats anbudet. Kontakta Consector kundtjänst via Tel 0770-221222 alt. Maila kundservice@consector.se

Är min ansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Vad är räntefria lån?

Detta är lån utan ränta. Var dock noga med att titta på den effektiva räntan som inkluderar uppläggningsavgifter och aviseringskostnader. Den effektiva räntan kommunicerar den verkliga kostnaden för lånet.

Betygsätt Topplån hos Consector

5 av 5 baserat 100 röster