Låna till topplån - Låg ränta inför ditt bostadsköp

 • Topplån från 2.90%
 • Jämför 30 banker & kreditinstitut
 • Jämför kontantinsatser

Låna till topplån? Consector hjälper dig att hitta bästa topplånet. Vi jämför flera banker kostnadsfritt. Hitta billigaste topplånet.

Ett urval av våra bolånepartners

SBAB logotyp
Skandia logotyp
Nordax logotyp
BlueStep logotyp

Kundbetyg för Consector

Consector får utmärkt betyg på Trustpilot

“Bra handläggare, snabb uppföljning, bra information om banken. Kan verkligen rekommendera detta företag till alla som vill förbättra sin privatekonomi.”

— Paula

Jämför upp till 30 banker för bästa räntan

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.
Kostnad ca: Kostnad: 0 kr / mån
Kostnaden är ett endast ett exempel.
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa lån: Belopp till annat:

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

*Den lägsta räntan som erbjuds av våra samarbetspartners på privatlån är 2,90 %, effektiv ränta 2,94%. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,90 % - 29,33 %. Våra samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 20 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 795 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Några av våra samarbetspartners

Vad är topplån och bottenlån?

För att kunna köpa en bostad behövs oftast finansiering, det är detta vi kallar bolån. Bostadslån delas in i bottenlån och topplån. Bottenlånet är den del som är pantsatt som säkerhet för ditt lån. Topplån eller kontantinsats är den del av bostadslånet som inte täcks av bottenlånet. Bottenlån har oftast en lägre ränta då bostaden står som säkerhet för lånet. För topplån är det viktigt att jämföra då topplånet oftast är ett lån utan säkerhet, dvs. ett blancolån. Consector är experter på lån och krediter och kan hjälpa dig att jämföra topplån och hitta ett billigt topplån.

Varför behöver man ett topplån?

Sedan den 1 oktober 2010 då Finansinspektionen implementerade nya allmänna råd för bostadslån kan du som privatperson inte längre pantsätta mer än 85 % av bostadens värde. Denna regel är det som refereras till som bolånetaket. Bolånetaket kom till för att skapa en sundare utveckling på bostads- och kreditmarknaden samt för att förbättra konsumentskyddet. Utgångspunkten för bolånetaket är för att skydda bostadskonsumenter då en hög belåningsgraden innebär en större risk att få sälja sin bostad vid en eventuell nedgång eller negativ prisutveckling på bostadsmarknaden. Bolånetaket innebär att bankerna konkurrerar på samma villkor och kan endast erbjuda pantsättning på 85 % av bostadens värde.  Detta medför att konsumenter måste gå in med minst 15 % i kontantinsats vid bostadsköp. Om man själv inte har 15 % av kontantinsatsen vid köp av bostaden kan man finansiera detta genom ett topplån.

Då topplånet ofta är ett lån utan säkerhet och då räntan sätts individuellt är det ännu viktigare att konkurrensutsätta detta lån hos flera banker då räntenivåerna kan skilja sig rejält.  Topplånet kan variera från 15 % ändå upp till 25 % av bostadens värde då bottenlånet i bästa fall täcker upp till 85 % av bostadens värde. Topplånet kan i vissa fall ha bostaden som säkerhet men är oftast ett lån utan säkerhet, ett s.k. blancolån eller privatlån. Då topplånet ligger nära bostadens marknadsvärde ser bankerna detta lån som mer riskfyllt då bostadens värde kan både öka och minska i pris. Räntan på ett topplån är därför oftast högre än på själva bolånet då bankerna ser mer risk än ett bottenlån i och med att det saknas pant i bostad för topplån. Topplånet prissätts utifrån din betalningsförmåga medan bottenlånet prissätts utifrån säkerheten i panten, dvs. säkerheten i bostaden eller fastigheten. Ofta har bankerna en större upplåningskostnad för topplån då dessa är mer riskfyllda vilket medför att de behöver en högre individuell marginal. Räntan på ett topplån sätts individuellt och bankerna tillämpar amortering enligt amorteringskravet från 1 juni 2016.

Hur kan Consector hjälpa dig med topplånet?

Det är väldigt förmånligt att anlita en låneförmedlare när man ska ta ett topplån. Låneförmedlaren arbetar med flera banker vilket medför att du kan jämföra ditt topplån mellan olika banker för att enkelt hitta det billigaste alternativet. Välkommen att kontakta oss så kan vi vägleda dig i frågor kring topplån, bottenlån och bostadslån så att du får rätt finansiering. Consector tjänst är kostnadsfri och vi är experter på lån och krediter. Ansök online för att jämföra och hitta det bästa topplånet, du får svar direkt och kan se anbuden direkt via Mina Sidor.

Skäl till att jämföra topplån och bottenlån via Consector

 • Enkelt att ansöka online
 • Snabbt att hitta ett billigt topplån
 • Jämför topplån – erbjudande direkt från många av Sveriges ledande banker
 • Kostnadsfritt att ansöka om topplån
 • Få lägre kostnader och lägre ränta på ditt topplån
 • Betala av lånet snabbare och öka amorteringen
 • Förbättra din privatekonomi
 • Ett effektivt och billigt sätt att hitta bästa räntan på topplånet
 • Ta del av ränterabatter på topplån och kom åt räntesänkningar
 • Hitta andra nya långivare med bättre villkor

Hur fungerar det när man lånar till topplån via Consector?

Via Consector kan du ansöka om topplån direkt online eller kontakta en lånehandläggare via Tel: 0770-221222. När du ansöker om topplån fyller du i formuläret på nätet alternativ ger dina uppgifter till vår lånehandläggare. Att ansöka om topplån via Consector är alltid kostnadsfritt. Efter du gjort ansökan om topplån gör Consector endast en kreditupplysning som skickas till Consectors samarbetsbanker. Detta medför att du behåller din kreditvärdighet men kan erhålla lånealternativ för ditt topplån från flera banker. Efter påbörjad budgivning kontaktar en rådgivare dig alltid inom 24 timmar för att gå igenom de låneerbjudande som du erhållit. Erbjudande gäller i 30 dagar så du har god tid på dig att fundera och välja rätt alternativ.

Consectors rådgivare bistår dig alltid med svar och hjälp om du önskar för att hjälpa dig att göra bästa valet. Du har även tillgång till alla låneförslag för ditt topplån via Mina Sidor och kan välja lånet själv alternativt i samråd med våra rådgivare. När du valt topplån skickas ett skuldebrev till dig via post eller per mail och för att få pengarna utbetalt behöver du signera skuldebrevet. Många av Consectors banker tillämpar signering med Bank-ID vilket medför att pengarna betalas ut snabbt direkt till kontot.

Låna till topplån

Att använda Consector för att hitta ett bra topplån är både enkelt och kostnadsfritt. Då det råder krav från banker och Finansinspektionen gällande egen insats vid köp av boende är det ofta så att man behöver ett topplån. Många banker tar ut en högre ränta för topplånet vilket medför att det finns ett stort värde att jämföra topplånet med flera banker. Genom att ansöka om ett topplån hos Consector får du snabbt svar från många av Sveriges ledande banker.

Du binder inte upp dig genom att ansöka utan får möjlighet att jämföra flera alternativ för topplån. Om erbjudandet passar dina behov hjälper Consector dig så att du får topplånet utbetalt till ditt konto. Målsättningen med Consectors tjänst är att det ska vara enklare att jämföra topplån för att du ska hitta det bästa topplånet med lägst ränta. Du är alltid välkommen att kontakta oss på Tel: 0770-22 12 22 om du har frågor om Topplån. Vi på Consector är experter på lån och kan även svara och hjälpa dig med andra frågor om lån. Vi kan även se över ditt befintliga bolån och hjälpa dig att omförhandla din ränta.

Kreditinformation om våra privatlån

Lånebelopp 20 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 - 20 år
Räntesats 2.90 % - 29.00 %

Hos Consector får du en individuell ränta som bestäms utifrån dina inkomster och utgifter, din kredithistorik samt övriga lån.

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad är det för skillnad på topplån och bottenlån?

Ett topplån har oftast ingen säkerhet i bostaden, till skillnad från ett bottenlån. Efter 2010 får bankerna inte låna ut mer än 85 % av bostadens värde som bottenlån. Många banker erbjuder mellan 75-85 % belåning på bottenlånet och den delen av bostaden som inte täcks av bottenlånet kallas topplån. Om banken erbjuder exempelvis 75 % bottenlån skulle 10 % kunna vara ett topplån med bostaden som säkerhet. Om man lånar till beloppet som inte kan utrymmas i bottenlånet, dvs. över 85 % belåningsgrad kan man säga att man lånar till kontantinsatsen. Consector hjälper dig att låna till både topplån och kontantinsats.

Vad kostar det att låna till ett topplån?

Månadskostnaden för ett topplån beror på vilket belopp du lånar, vilken ränta du får och vilken återbetalningstid du väljer. Consector kan hjälpa dig med lån upp till 600 000 kr för topplån och erbjuder återbetalningstid upp till 18 år. Om du vill komma ner i månadskostnad så erbjuder många av Consectors samarbetsbanker amorteringsfria perioder vilket kan vara förmånligt. 

Vad är skillnaden mellan topplån och blancolån?

Ett topplån som är inom 85 % av bostadens värde kan vara med bostaden som säkerhet. Om topplånet har bostaden som säkerhet är det inget blancolån. Oftast är dock ett topplån ett privatlån, dvs. ett lån utan säkerhet, vilket i vissa fall medför aningen högre ränta än ett traditionellt bolån.

Vad är ett topplån?

Topplånet är den del som inte täcks av bostadslånet och därmed är utan säkerhet. Därför är det viktigt att jämföra så man hittar det billigaste.

Betygsätt Topplån hos Consector

5 av 5 baserat 104 röster